PROJEKT 160 MINUT

dunajČas je za nov življenski cilj. Tekaški!

V zadnjem času sem prebral kar nekaj prispevkov iz področja podjetništva in športa, vsi so poudarjali eno. Treba si je postaviti visoke cilje in se jih truditi doseči. Zakaj biti povprečen če pa lahko izstopaš.

Trenutno lahko v 160-ih minutah pretečem približno 30 kilometrov. No, mislim da bi jih lahko, ne vem če bi me noge držale. Niti ne bom poizkusil, bi bilo samomorilsko pri moji telesni teži.

Prvi korak v mojem novem tekaškem življenju je preoblikovati moje telo iz “smučarskega” v tekaškega. Ideja zori že dolgo časa, zdaj je dozorela, končno! Zares težko je narediti spremembo v življenju, če se je treba čemu odreči. Drugače ne gre, to je edina pot.

Prvi korak proti cilju 160 minut je nastop na Dunajskem maratonu, ki so bo dogajal čez 71 dni. Tam je moj glavni cilj preteči razdaljo. V mislih sem imel, da bom po progi potoval s hitrostjo petih minut na kilometer, pa se sedaj nagibam k temu, da se rezultatsko ne bom obremenjeval. Na Dunaj grem odtečt, če bom kakšno minuto počasnejši, ne bo konec sveta, predvsem zaradi tega, ker je to samo vmesna postaja do glavnega cilja, ki naj bi bil dosegljiv v treh ali štirih letih. Ali pa nikoli, vendar tega ne bom vedel, če ne bom poizkusil.

Prav imate, moj glavni cilj je preteči maraton v 160-ih minutah. Časa ni na pretek, vse mora biti idealno! Kdor se na tek malce spozna, ve da je maraton v tem času domena zelo dobrih tekačev. Enkrat sem to že bil, zakaj ne bi spet tekel malce več in hitreje.

Bomo videli.

Prvi cilj Dunaj… …še 71 dni, še 45 treningov in cca 500 kilometrov do takrat.

 

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s